About


Het idee van WonderWeg is oorspronkelijk gegroeid omdat het me helpt om enkele van mijn belangrijkste levensdoelen in stand te houden: Laat de wind je voeren, wees verwonderd en verken de wereld!

Verruim je blik, durf te dromen en sta open voor wat je pad kruist.

WonderWeg is geen reisblog pur sang, het is een zweem van reisdromen in een realiteit die velen van ons (helaas) beperkt. Kleine reizen in een wereld vol grote verantwoordelijkheden.
Die grote verantwoordelijkheden zijn ondertussen ook uitgebreid met de komst van een kind waardoor mijn reisverhaal ook een nieuwe weg heeft ingeslagen. 
WonderWeg zal dus ook vaak focussen op het reizen met kinderen. Tips en tricks, maar ook eerlijkheid zal niet geschuwd worden, al was het maar om ervoor te kunnen zorgen dat de lezers kunnen leren van mijn fouten.

Dus, laten we samen dromen van ronkende reizen, absurde avonturen en de wijde wereld. Met én zonder kind.Wonder wie? Sophie!


Als ik echt had kunnen kiezen, zou ik na mijn studies de rugzak genomen hebben en de wijde wereld ingetrokken zijn.
Of ik dat effectief alleen gedurfd zou hebben, weet ik echter niet zeker. Maar in plaats van te gaan trekken, ben ik na mijn studies gewoon gaan werken, had ik een appartement te huren, een wagen te onderhouden en nog een hoop andere zaken te regelen.
Mijn droom is dus niet helemaal gelopen zoals ik het eigenlijk had gewillen.

En toch.
Dankzij mijn job in de media heb ik de kans gekregen om op zoveel mooie plekken te komen waar ik anders nooit (of niet onmiddellijk) zou terecht gekomen zijn. Na mijn studies moest ik de rugzak laten staan omdat ik een werkaanbieding kreeg waarvoor ik meteen 2 maanden naar Australië mocht gaan. Deze reis is één van de belangrijkste uit mijn leven geweest omdat toen mijn ogen open zijn gegaan en mijn hart zich verloor aan het opdoen van reisimpressies. De drang naar de wereld is toen gegroeid en de honger is niet meer gestild.

Opportunities.
In 2012 én 2013 was Wonderweg één van de genomineerden van de Knack Weekend Blog Awards in de categorie travel.

In 2013 kwam er nog een nominatie bij in de categorie Reisverhalen bij de Travvies.

Publicatie in Weekend Knack online "De favoriete reisbestemming van Sophie van 'Wonderweg'".

Er werd ook een samenwerking met de toeristische dienst van Picardië aangegaan om deze regio wat meer onder de aandacht te brengen. Aangepaste versies van de artikels worden ook hier gepubliceerd, maar zoals alle content die hier verschijnt zullen deze steeds 100% mijn eigen mening weergeven, tenzij expliciet vermeld wordt dat het om een gesponsorde post gaat.
Meer informatie over Picardië en de artikels die in het kader hiervan verschenen, vind je hier en hier.


Alle foto's op deze blog bevatten een copyright, hetzij van mezelf, hetzij van een andere fotograaf wiens toestemming expliciet voor gebruik is gevraagd. Wil je graag een foto gebruiken? Dat kan, mits vermelding van copyright eigenaar of stuur een mailtje via de contact pagina.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten