donderdag 21 juni 2012

Pismo Beach of Santa Barbara?


Wie van Los Angeles naar San Francisco (of omgekeerd) rijdt, zal voor zijn reiscomfort waarschijnlijk een tussenstop maken in Santa Barbara. 
Wij kozen er echter voor om het kuststadje wel aan te doen, maar er niet te slapen. Als alternatief sliepen wij in Pismo Beach, een klein kuststadje dat hoop en al bestaat uit 2 straten en een paar toeristenhotels. We ruilden de cultuur en de stad voor een comfortabel honeymoonachtig hotel en een mooie wandelkust.

Ik kan niet zeggen dat de ene plek boven de andere te verkiezen valt want we maakten wel een tussenstop op de pier van Santa Barbara voor een heerlijk verse vislunch en die was echt de moeite. Santa Barbara Shellfish Company is een zeer basic restaurant achteraan op de pier, maar ik heb zelden zo'n verse vis gegeten en hun prijzen zijn zeer correct.
Bovendien mag je gratis 90 minuten op de pier parkeren als je je ticket laat valideren in één van de restaurants of winkels.

Pismo Beach zelf was niets speciaal, maar het was wel eens leuk om een nachtje in volledig comfort door te brengen. Denk haardvuur en jacuzzi op de kamer inclusief. 

Na Pismo Beach kan je de route naar San Francisco hervatten via één van de mooiste wegen die we hebben aangedaan tijdens deze roadtrip: De Pacific Highway. Deze kustweg brengt je langs berg en zee weer naar het bruisende stadsleven van San Francisco. Er zijn verschillende vista points langsheen de weg waar je even kan stoppen en genieten van het uitzicht of misschien kan je wel wat luierende zeeolifanten spotten!

Let er wel op om voor aanvang van deze route te gaan tanken, want de prijzen in de bergen liggen een pak hoger. Er zijn ook niet zo heel veel restaurants, maar moest je de Lucia Lodge passeren, neem dan zeker de tijd om te lunchen op hun terras met fantastisch zicht op zee. Bovendien serveren ze de beste tunasandwich* die ik in heel mijn leven gegeten heb. (* wegens de overbevissing ben ik zo'n 2 jaar geleden gestopt met tonijn eten, uit principe. Dit restaurant vermelde echter expliciet dat het om een veilige en correcte maaltijd ging.)

De Scenic Highway start in Malibu, Los Angeles en brengt je helemaal tot in San Francisco. Sla deze route zeker niet over bij goed weer, want het uitzicht is over de hele ruwe kustlijn prachtig!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten