dinsdag 31 juli 2012

Vancouver: Capilano Suspension Bridge

Op slechts vier dagen een stukje Canada willen verkennen is eigenlijk gekkenwerk.
Veel verder dan Vancouver en Vancouver Island zijn we dan ook niet geraakt tijdens onze roadtrip.
Geen Rocky Mountains deze keer, maar we vonden toch een ander stukje ongelooflijke natuur tijdens ons bezoek aan de Capilano Suspension Bridge.
Eigenlijk waren we op weg naar Grouse Mountain waar je met een kabelbaan tot bovenop Grouse Mountain kan en je een prachtig uitzicht op Vancouver hebt. Helaas deed het Canadese weer waar het goed in was en waren er heel erg lage wolken en een geregelde drup water waardoor we beslisten om de kabelbaan toch maar te laten voor wat ze was. Behoorlijk wat geld betalen om dan bovenop een berg naar een dik wolkendek te staren, is ook niet alles natuurlijk.

Dus reden we een eindje terug naar de Capilano Suspension Bridge en dat bleek, zoals de reisboeken beloofden, één van de topattracties van Vancouver te zijn.
Het gebied is een mix van avontuur, geschiedenis en cultuur en doet soms een beetje Bokrijkachtig aan, maar dat is zeker niet de essentie van dit park met zijn ongelooflijke hangbrug.

De hangbrug werd oorspronkelijk gebouwd in 1889 en rijkt zo'n 137m over de Capilano River. Ondertussen is de brug gelukkig een paar keer vernieuwd en bestaat ze uit een stevige stalen constructie. Wanneer je het halfway point bereikt voel je goed dat de brug begint te wiebelen, het blijft een hangbrug natuurlijk!

De rest van het park was ook meer dan de moeite waard. Zo huisvest het 'Treetop Adventure' dat volgens henzelf "een zicht biedt op dit bloeiende regenwoud door het oog van een eekhoorn". 
Via verschillende hangbruggen kan je van de ene boom naar de andere wandelen, genietend van de bijzondere pracht van het regenwoud.

Langsheen het pad vind je ook allerlei interessante weetjes of filosofische spreuken die je even dwingen om stil te staan bij die eeuwenoude bomen en unieke planten naast en onder je.
Doorheen het park staan ook heel wat originele First Nations totempalen die zelfs al vanaf 1930 een plaatsje vonden in dit park. Er is ook een stukje gewijd aan het leven van de First Nations in deze natuur, maar naar mijn mening had dit een behoorlijk hoog Bokrijk gehalte en voelt het een beetje als een verplicht nummer om de First Nations te betrekken in dit gebied dat ooit het hunne was.

Je zou denken dat een lange hangbrug en een wandelpad hoog in de bomen voldoende is om een park te vullen, maar neen hoor, sinds kort biedt men ook de 'Cliffwalk' aan.
En dat is exact wat je denkt dat het is! 


Langsheen de rotsen is een soort wandelpad opgehangen dat je een prachtig zicht op de rivier biedt. Het pad is erg smal en een aantal uitkijkpunten zijn in glas gemaakt waardoor je het gevoel hebt dat je gewoon in de lucht aan het wandelen bent. 

Capilano Suspension Bridge is echt een aanrader wanneer je in de buurt van Vancouver bent en je kan er makkelijk een halve dag in rondlopen. Het park is wel behoorlijk duur, je betaalt 25$ inkom per volwassene, maar dat is wel alle attracties inclusief.

Klein detail: de brug is ook gebruikt in een MacGuyver aflevering! Yes, I walked in MacGuyver's footsteps.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten