maandag 17 juni 2013

Eten op vakantie: Een verrassend USA

Van al onze vakanties moet onze reis doorheen de USA mij op voorhand de meeste zorgen gebaard hebben, toch wat eten betreft.
Gaan we niet te vettig eten? Vinden we wel iets verfijnd? Moet ik niet nog snel 3 kilo afvallen voor vertrek zodat ik een "reserveke" kan opbouwen?
Afgaand op deze foto zou je denken van wel!
© Nico Surings
Maar eerlijk is eerlijk, achteraf gezien hebben we echt verrassend goed én gezond gegeten in Amerika!

Een paar topadresjes voor wie van California, USA richting Victoria, Canada zou trekken:

Butterfly - San Francisco
Dit restaurant was een toevalstreffer want net toen wij in SF waren, vond daar Dine About Town plaats (elk jaar begin juni). Een beetje vergelijkbaar met onze Restaurantweek waarbij je in het betere restaurant kan gaan eten tegen een voordeelprijs.
Wachten doe je - zoals het een echt Amerikaans restaurant betaamt - aan de bar met een ietwat overprijsde cocktail. De keuken is een fusion van Asiatische - Californische invloeden en vooral de voorgerechten zijn mindblowing.

Isa - San Francisco
Ook al een ontdekking via de Dine About Town! Isa lag vlakbij ons motel en kreeg goede feedback op Yelp. Vooral hun buitenpatio is een gezellige plek om te vertoeven. De keuken is iets klassieker, maar wel met een moderne touch.

Shellfish Company - Santa Barbara
Midden op de pier van Santa Barbara vind je een heerlijk down to earth visrestaurant. Dit barakje is een aangenaam contrast met de schreeuwerige restaurants op de pier en je lunch komt bijna recht uit de zee op je bord terecht.

Lucia Lodge - Big Sur
Lucia Lodge is eigenlijk een hotel, maar je kan er onderweg ook gewoon stoppen voor een heerlijke "home-made" maaltijd. Bovendien heb je een fantastisch uitzicht op de oceaan vanop hun terras!
© Nico Surings
Japonessa - Seattle 
Mogelijk de beste sushi ever gegeten aldaar. Zelfs in die mate dat we getwijfeld hebben om niet alleen de lunch daar te nuttigen, maar ook nog een keer terug te keren voor het avondmaal.
Aanrader is de Seattle & California crunch sushi. Hmm, heerlijkheid!
© Nico Surings
Flying Otter Grill - Victoria, Canada
Dit restaurant ligt echt op het water en heeft uitzicht op de seaplanes die vlakbij opstijgen en landen.
Ik ging voor de Flying Otter Classic: Fish & Chips met tartaarsaus. Niet echt te klasseren in de categorie "gezond", maar wel heel erg lekker!

Il Terrazzo - Victoria, Canada
Volgens Nico het beste restaurant van de hele reis, voor mij iets te spicy, maar ontegensprekelijk erg lekker. Italiaanse keuken in een gezellig, industrieel pand en verkozen tot Victoria's Best Italian Restaurant.

Al bij al hebben we denk ik, op drie weken tijd, slechts twee keer een hamburger gegeten waarvan één keer in de onvermijdelijke Mel's Drive-In. We kozen vaak voor een internationale keuken om op die manier de vettigheid te voorkomen en dat is wonderbaarlijk goed gelukt!
Zo zie je maar, het land van hamburgers en drive-in's hoeft niet noodzakelijk een aanslag op je gezondheid te zijn!

3 opmerkingen :

  1. De juiste keuzes maken is inderdaad de boodschap maar met het aanbod dat ze daar hebben is dat toch niet altijd evident. Doe mij maar Lucia Lodge, voor het uitzicht :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met al die saus (en de crunch) is die sushi natuurlijk alles behalve gezond. ;-) Ik vond dat gezond eten in de VS helemaal niet zo moeilijk. Het aanbod is gevarieerd genoeg om alternatieven voor hamburgers en gefrituurde zaken te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik moet ook eerlijk toegeven dat je heel lekker en gezond kan eten in California. Eens je meer naar het midden toe reist wordt dat soms wel wat moeilijker en ben je meer aangewezen op burgers, ribs en mexicaans.

    Ik ben trouwens ook gestopt aan de Lucia Lodge aan Big Sur om iets te drinken. Mooi uitzicht al is het uitzicht aan restaurant Nepenthe iets verderop nog net iets indrukwekkender.

    BeantwoordenVerwijderen