dinsdag 28 februari 2012

Américain preparé: Roadtrip USA & Canada

Het dromen van een nieuwe reis ligt sinds gisteren weer achter ons want de vluchten van onze allernieuwste roadtrip zijn geboekt!

We lieten ons inspireren door de Grand Tour of the West (USA) van Connections, maar beseften al snel dat die route een ware uitputtingsslag is waarbij je meer uren in de auto doorbrengt dan erbuiten. Dat werd ons zelfs bevestigd door de medewerkers zelf, er zijn blijkbaar maar weinig mensen die deze route effectief boeken.

Bovendien wil deze roadtrip graag alle highlights combineren en laat Nico nu de meeste van deze plekken al gezien te hebben. Tja, dat heb je dan met een cameraman natuurlijk. Damn you Vlaanderen Vakantieland, Wit in Vegas en Tomtesterom.
Er moest dus wat getweekt worden. 

Na heel wat overleg plegen, alternatieven zoeken en compromissen sluiten, kwamen we tot een roadtrip waar we beide echt ongelooflijk veel zin in hebben.

Volg even mee:

Las Vegas - Grand Canyon - Flagstaff - Los Angeles - Pismo Beach - San Fransisco - Redding - Crater lake - Bend - Portland - Seattle - Vancouver - Vancouver Island - Seattle

Aan het eind van de reis zullen we 2 landen, 5 Amerikaanse staten, 4000 km en minstens 1 overzetboot genomen, gereden en doorkruist hebben.

Het wordt bijzonder aftellen naar de dag van vertrek, maar voor die dag daar is, hebben we nog een ander katje te geselen. Onze vluchten en onze huurwagen mogen dan vastliggen, de hotels helaas nog niet.
Er is heel wat onenigheid in mijn vriendenkring over het al dan niet op voorhand vastleggen van hotels in de USA. 
Nico en ik voelen echter de autist in onszelf bovenkomen en we verwachten toch wat meer rust in de kop wanneer we aan het begin van de dag al weten waar we zullen eindigen en daar dan ook gewoon zonder stress de parking kunnen oprijden.

Dus, moesten jullie geweldige hotels/ketens kunnen aanraden op onze bestemmingen, laat maar horen!

Welke highlights zouden jullie nog in de trip opgenomen hebben?

4 opmerkingen :

  1. Een handige manier om goedkoop te logeren, is om 's ochtends een ontbijt te nemen in een lokale Wendy's of Denny's (vind je overal). In de lobby liggen meestal boekjes met kortingsbonnen van motels (waarom is me nog steeds een raadsel, maar bon). Het vergt dan wel enig speurwerk (en soms aanpassingswerk van het beoogde traject), maar het kan wel heel wat $ uitsparen.

    Algemene tip: blijf weg uit motels die uitgebaat worden door mensen van het Aziatische type. Het is niet uitgesloten dat je haren van de vorige logée in bed vindt... Optie is ook om bij één keten te blijven (en een klantenkaart te vragen).

    Desalniettemin is Cali bezaaid met fantastisch mooie verblijfsadressen. Ik zou vooraf een shortlist van zulke adresjes opschrijven, en er eventueel enkele reserveren (zodat je op dagen waarop grote afstanden afgelegd worden, zeker bent van een goed bed).

    Het traject lijkt me heel interessant; vergeet wel plaatsen als Santa Barbara niet. En doorkruis eens enkele natuurparken! Joshua Tree, Lassen, Olympic, Yosemite zijn drie parken die zich quasi op je route bevinden. Zeker doen! (Joshua Tree raad ik ten zeerste aan trouwens).

    Blijf ook enkele dagen in LA; ik weet niet wat je invalshoek is, maar Hollywood Blvd is een grote kermis; na een uurtje ben je er uitgekeken. Probeer Santa Monica te bezoeken (logement: www.calmarhotel.com) en de wandeling naar Venice over de dijk langs Muscle Beach (bij voorkeur op een zondag => evenementen!).

    Bon voyage!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor de tips! We zijn zeker van plan om heel wat national parken te doen, gelukkig ligt er daar wel eentje om elke hoek bij wijze van spreken.
      Van Denny's zijn we helaas niet zo'n fan. Maar ontbijten in de USA is nu eenmaal niet te vergelijken met Europa!
      De hotels worden één van de dagen beslist, dus we nemen een kijkje bij Calmar hotel!

      Verwijderen
  2. Wij vertrekken over 6 weken richting de oostkust en zijn van plan de holiday Inn express keten te gaan gebruiken. In combinatie met het priorityclub-programma verdienen we op onze trip richting de 80.000 hotelpunten (dankzij vele bonuspunten en acties momenteel), wat onze tientallen gratis hotelkamers nadien gaat opleveren in Europa.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad wel een goeie tip. Wij waren van plan om een allegaartje van hotels te doen en hebben niet echt stilgestaan bij mogelijke hotelpunten ed.
      Ik zoek het eens uit! Merci voor de tip!

      Verwijderen