donderdag 8 maart 2012

Jordanië: Weet waar je gaat!

Eén van de eerste steden die we tijdens onze rondreis in Jordanië bezochten, was Amman. Onmiddellijk ook de hoofdstad van Jordanië en dat vroeg dus om een degelijke verkenning van 2 dagen. Amman bleek namelijk een perfecte uitvalsbasis voor bv. Jerash en Mount Nebo, maar de stad op zichzelf is ook gigantisch.
Zelden zoveel stad aan een horizon gezien. Een stad waarin je niet alleen verloren kan lopen, maar ook verloren kan rijden. Meermaals zelfs. Wij deden namelijk aan old school roadtrippin' zonder GPS. En met vrouwelijke kaartlezing, ahum.

Overdag is Amman een zeer drukke stad, maar het is vooral 's avonds dat ik de charme van deze hoofdstad kon appreciëren. De Citadelheuvel is een wonderlijke en authentieke plek met een prachtig uitzicht over de stad wanneer die zich klaarmaakt voor de avond.

Nadien kan je dan weer in Rainbow Street of Al-Kindi Street terecht voor een heerlijke koffie of een originele bookshop. Of, je kan ook gaan slenteren in downtown Amman waar het medina gevoel heel erg dichtbij is.

Na de kunstmatige hotelresortsfeer in Aqaba was Amman onze eerste kennismaking met het echte Jordanië, al bleek het achteraf gezien toch de meest westerse plek van allemaal te zijn. Better things were yet to come...

Boven: Citadelheuvel met uitzicht op de stad & ruïnes van de Hercules tempel
Midden: Uitzicht op Amman vanop ons hotelbalkon (Financial District)
Onder: Nog een keer de Hercules tempel en een winkelstraat in downtown Amman.


(c) foto's svb

Geen opmerkingen :

Een reactie posten