maandag 11 februari 2013

Een weekendje shoppen in Rotterdam


Omdat reizen niet altijd lang en ver moet zijn, ging ik dit weekend met een vriendin naar Rotterdam.
Accorhotels had nog een kortingsbon op overschot en dus boekten wij een kamer in Novotel Rotterdam Schiedam. Aan de buitenkant een basic hotel, maar vanbinnen hip en trendy gerenoveerd. Schone kamers, goeie badkamer, lekker ontbijtbuffet en zowaar de vriendelijkste receptiemedewerkers ooit ervaren. Er was een klein akkefietje verderop de gang van onze slaapkamer toen daar plots de geur van sigaretten doorheen dwaalde en de housekeeping daar - terecht overigens - niet mee opgezet was. Je moet nochtans bij het inchecken een document van non-smoking ondertekenen. Ach ja, sommige mensen...

Een klein nadeel was wel de ligging van het hotel. Wij hadden uiteraard een shoppingweekend gepland en dat werd een hele onderneming.
Wandelen, trams, treinen, nog meer wandelen. Afin, we waren in centrum Rotterdam op een klein uurtje. Overdag geen enkel probleem, 's nachts iets minder aangenaam.

Lunchen deden we in de Ierse pub O'Sheas, best een gezellige pub en iets gezonder dan een kroket uit de muur. Al proefde mijn dagsoep verdacht veel naar Royco minute soup, maar ik wil niet kritisch zijn.

De tijd die ons nog restte werd er geshopt in de Lijnbaan en de Koopgoot en toen de winkels sloten, gingen we richting Het Park voor China Light Rotterdam, helaas wel het laatste weekend dat dat kon want op 14 februari beleeft dit lichtfestival zijn apotheose. Maar geen nood, als je graag zelf een lichtgevende draak of eend in jouw living wil, kan je bieden op marktplaats.nl! Check zeker ook de lichtgevende panda, zwaar de max.


Het weer deed wel heel erg zijn best om ons naar een warm restaurant te laten verlangen en dus gingen wij richting Witte de Withstraat, blijkbaar de restaurantbuurt van Rotterdam, aldus een groepje 65+'ers.
Daar kwamen we terecht in Restaurant Werelds, uiteraard een wereldkeuken. De man die ons bediende was een beetje vreemd en tijdens het eten kwamen de obers tot 5 keer toe vragen of alles naar wens was, waarop wij letterlijk volmondig "ja" antwoorden. Het eten was verrassend verfijnd, de bediening liet soms al eens op zich wachten, maar gelukkig was ook de wijn dik in orde.

De volgende ochtend sliepen we uit, maar zagen we het niet meer zitten om weer de hele tram-trein-wandelroute te doorlopen. Dus zochten we een shoppingcenter in de buurt (de winkels zijn in Rotterdam op zondag open van 12u tot 17u) en brachten we nog een paar uurtjes door in het Alexandrium waar ik de soldenkoop van mijn leven deed. (pumps, slangenleer, 65% korting, hiha!)

Een fijn weekendje buiten België alweer, soms heeft een mens niet veel nodig om gelukkig te zijn!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten