maandag 21 maart 2016

Nashville, Memphis en New Orleans: Roadtrip Deep South America - Deel 2

Na Nashville en een serieuze portie Country Music, is het tijd voor blues en rock 'n roll in de volgende muziekstad: Memphis!

Memphis, Tennessee
"Blues, Elvis en BBQ meat", dat is in een notendop waar Memphis voor staat.
Eerlijk? Ik vond Memphis zelf zwaar tegenvallen. Waarschijnlijk is het not done om daarvoor uit te komen, maar er is momenteel veel leegstand, het is er niet al te proper en Beale Street is een flauw afkooksel van Nashville geworden. Zeker wanneer je net uit het bruisende Broadway van Nashville komt.


Wat er dan weer wel de moeite is - los van Graceland, maar daar kom ik nog op terug - is het National Civil Rights Museum.
Voor slechts 15$ pp kan je je een hele dag onderdompelen in het ontstaan van de slavernij in Amerika en de strijd voor de burgerrechten van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Maar het allerstrafste aan dit museum is dat het volledig gebouwd is rondom het motel waar Martin Luther King vermoord werd én het hotel er tegenover vanwaar de schutter de schoten loste. De aanslag zelf wordt van A tot Z belicht en de motelkamer waar Martin Luther King zijn laatste uren doorbracht is volledig intact gebleven bij wijze van relikwie of bedevaartsoord.
Eén van de strafste musea die ik in heel Amerika bezocht heb, zonder twijfel.

Of Memphis echt de beste BBQ ribs van de States verkoopt, kan ik helaas niet beamen (een mens moet keuzes maken, ook in zijn eten), maar de 2 restaurants die we bezochten waren wel van een uitstekende kwaliteit.
Flight is een restaurant/wijnbar die het concept van de flight (een mini wijnproeverij aan tafel - 3 kleine glaasjes wijn bij 1 gerecht) doortrekken naar hun maaltijd. Je kiest 3 verschillende gerechten met 3 verschillende wijnen die je in kleine porties geserveerd worden. Heerlijk voor de onbesliste menukiezer onder ons.

Een andere aanrader is McEwen's. Het restaurant zelf is niet bijzonder gezellig, eerder typisch Amerikaans, en ziet er dus zeker niet uit als een gastronomische hoogvlieger. En toch. Verse gerechten, vol van smaken en kleuren en een groot familiaal gevoel.

Dierenliefhebbers kunnen terecht in het Peabody Hotel waar men elke dag iets bizar met eenden in de lobby doet. Het stikt er van de toeristen, je kan er amper een plekje veroveren dus wees op tijd als je toch de nood voelt om erbij te zijn. Ik vond het niet echt een hoogvlieger.

Slapen deden wij in de Sleep Inn @ Court Square, niet duur en makkelijk om je van hieruit te voet doorheen de stad te verplaatsen.

Uiteraard zegt Memhis automatisch ook "Elvis". Een bezoek aan Graceland kan dus absoluut niet ontbreken.
En ja, het museum is duur (42.50$ pp voor de Platinum tour), veel exhibitieruimtes tonen quasi hetzelfde en ja, in Graceland is de tijd blijven stilstaan (je ruikt het zelfs een beetje), maar je moet het gewoon gedaan hebben want: Elvis lives! Al die kitsch is werkelijk betoverend en wanneer je aan het graf staat kan je niet anders dan stil worden.

Oh en je komt er ook massa's gekke Amerikanen tegen! #teamtoghethersince1969


In deel 1 lees je meer over Nashville, deel 3 focust op New Orleans.

1 opmerking :

  1. Wow, leuk! Ik vertrek deze zomer ook naar het Zuiden, dus kijk enorm uit naar wat je te vertellen hebt over New Orleans :-)

    BeantwoordenVerwijderen