maandag 7 maart 2016

Nashville, Memphis en New Orleans: Roadtrip Deep South America - Deel 1

Door het zien van de fantastische reeks Nashville op Fox, moest ik met veel heimwee terugdenken aan onze fantastische roadtrip doorheen de Deep South van Amerika.

We deden Nashville, Memphis en New Orleans aan alvorens onze rit richting Miami verder te zetten.
Country, jazz, blues en soul. Oftewel: Diepgeworteld, authentiek en met een ziel. Al deze zaken beschrijven niet alleen de muziek die deze steden typeert, maar ook gewoon de steden zelf.


Nashville, Memphis en New Orleans delen eenzelfde soort authenticiteit en naast muziek delen ze ook allemaal fantastisch lekkere keukens en een schat aan interessante historische plekken, hoofdzakelijk rond hun koloniaal verleden. Ideale ingrediënten dus om ze te combineren in een roadtrip naar de Classic Deep South America.

Wij vlogen op Nashville met KLM Royal Dutch Airlines met een boeking via Connections.be. Met een retour vanaf Miami betaalden wij in totaal 693,16€ per persoon, een schappelijke prijs als je weet dat onze boeking in maart gebeurde en onze vluchten al voor mei waren.


In Amerika kan je niet om een huurwagen heen en omdat het wegens de komst van een kindje vermoedelijk de laatste USA roadtrip in een lange tijd zou worden, gingen we all the way met een Ford Mustang carbid die we huurden bij rentalcars.com. De wagen was zeker niet het goedkoopste model in de rij, maar wel by far één van de leukste. Hij kostte ons 633€, inclusief de drop off in een andere luchthaven.
Een gedetailleerde kaart van onze route vind je hier terug.

Nashville, Tennessee


"Home of Country Music" en daar zijn ze behoorlijk trots op. En ook al kennen wij in België de Amerikaanse country iconen niet echt en is de muziek zelf ook niet erg ingeburgerd (met uitzondering van Robby Longo uiteraard), een bezoek aan de Country Music Hall of Fame is echt de moeite. (Inkom 25$ pp)
Je wordt ondergedompeld in de evolutie van het genre en het is de perfecte introductie om diezelfde dag nog richting de bars op Broadway (1) te gaan.
Serieus, een cocktail of pintje met op de achtergrond een country artiest of een heuse honky-tonk band, Amerikaanser dan dat wordt het niet. Oh jawel, wacht, we hadden ook nog een grote schotel nachos besteld.


Ontbijten doe je bij Marché (2), heerlijk gezond (homemade granola!) en gezellig. Het bevindt zich helaas wel buiten het centrum in East-Nashville.

Wanneer de druktje van de stad (of de kater van de avond ervoor) verwerkt moet worden, is het Nashville Panthenon de ideale plek om uit te rusten. Hou er wel rekening mee dat de toiletten er niet bepaald dik bezaaid zijn. Ik geef het maar mee.
Je kan er ook al eens rustig een fotoshoot van je zwangere buik houden ofzo. Opnieuw, ik geef het maar mee, de mogelijkheden zijn eindeloos.


Uiteraard is het Johnny Cash Museum (3) in Nashville een absolute must. Reken 15$ pp. Het museum is niet al te groot, maar dit icoon kan je niet aan je laten voorbijgaan.

Slapen kan uiteraard in één van de vele hotels, maar wij verbleven via Airbnb bij Roland and Shane. Ze wonen in een Wisteria Lane-achtige wijk in East Nashville. Rustig en ideaal wanneer je in het bezit bent van een auto om tussen de stad en de wijk te pendelen.

In deel 2 en 3 lees je meer over Memphis en New Orleans.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten