woensdag 17 april 2013

5 hipstertips voor Södermalm, Stockholm


Eén van de leukste dingen aan een citytrip is het op zoek gaan naar de hippe wijkjes, de up and coming buurten die vollopen met creatieve geesten, kleurrijke gevels en out of the box interieurs.
Stockholm voldoet als Zweedse stad op zich al aan heel veel van deze aspecten, maar Södermalm sprong er toch net een beetje uit.
En omdat een beetje hipstergevoel niet mag mankeren tijdens een bezoek aan Stockholm, een overzichtje van wat je allemaal kan doen in 24u Södermalm:

Shoppen bij Grandpa
Grandpa heeft intussen al 3 winkels in Zweden, maar die in Södermalm is echt een leuke shopstop.
Ze verkopen er Scandinavische, maar ook internationale fashion, leuke interieur spullen en vintage meubelen. Het is een combinatie van een thriftshop en een Zweedse designwinkel, moest ik geen bagage- en visakaart limieten gehad hebben, ik had me daar een ongeluk gekocht.

Snuisteren bij Coctail en Coctail Deluxe
U kan een uitbundige portie kitsch wel verdragen? Hopla, 1 adres: Coctail Deluxe! Alles met funky kleuren, foute skeletten, te grote bloemen en retromotiefjes is er wel terug te vinden. En ze hebben een etalage met übercoole robots erin, reden genoeg om binnen te gaan? Ik dacht het wel!

Fika bij Café String
Bij een bezoek aan Stockholm hoort een dagelijks ritueel van fika. Oftewel, elke dag ongegeneerd koffie en taart eten in één of ander hip café.
Café String is echt supergezellig ingericht en - zoals op veel plaatsen in Stockholm - kan je een tafeltje in het raam kiezen vanwaar je de meest fantastische observaties kan doen.
Ik zag mensen met laptops, mensen met kinderen, fancy mensen en toeristmensen, het cliënteel is net zoals het interieur een samenraapsel van vanalles en nog wat.

Kultur in het Fotografiska
Neen, de citytrip beperkte zich niet alleen tot shoppen en eten, er werd tussendoor ook redelijk wat cultuur ingepland. De Lonely Planets en 100%'en van deze wereld kunnen je daar alles over vertellen, maar het Fotografiska is toch wel een must see.
Hedendaagse, soms ietwat bizarre, fotografie die je dwingt om na te denken en te interpreteren en niet alleen voorbij te lopen.

Rival Hotel voor het betere diner
Hotel Rival lag niet meteen in onze budgettair haalbare hotelklasse, maar dat wil niet zeggen dat we het café, de bar én het restaurant niet konden uittesten.
Deze voormalige Art Deco cinema werd behoorlijk hip gerenoveerd door niemand minder dan Benny van ABBA, jawel!
Eerst wachten aan de bar met een iets te dure cocktail en daarna genieten van een heerlijk afgewerkte menu, geloof mij, plan dit restaurant maar in tijdens je citytrip.

En als je voeten moe zijn van al dat stappen, neem je gewoon de metro terug! Perfect georganiseerd en je vindt er zelfs kunst!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten