woensdag 25 april 2012

Jordanië: Mount Nebo en de Dode Zee

Na het Romeinse Jerash was het tijd om weer wat bijbelse plekken aan te doen want zelfs al ben je niet gelovig, een land als Jordanië ademt mystiek, geschiedenis en testament uit.

Eerstvolgende stop op onze route: Mount Nebo.
(c) Nico Surings
Mount Nebo is volgens de bijbel de plaats waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land, nadat hij zijn volk veertig jaar door de woestijn had geleid.
Om het gebied te mogen betreden moet er 1 JOD per persoon betaald worden, een symbolische euro dus.
Eerlijk, het is een geluk dat de inkomprijs zo laag ligt want uiteindelijk was het allemaal niet zo spectaculair als gedacht.
Oké, het is een berg met een mooi uitzicht en een kruis met slangenmotief ter symboliek, maar meer dan dat is het niet. Er is nog een klein museum met opgravingen van de oude kapel, een lelijke kerk in aanbouw en een dozijn Chinezen die foto's nemen met hun iPad. 
Maar, het blijft een plek waar je wel geweest wil zijn als je dan toch in de buurt bent!

Mount Nebo was slechts een tussenstop in een fantastische route met als bestemming de Dode Zee.
Prachtige landschappen, heerlijk wolken/schaduwspel en valleien overal waar je kijkt. De natuur in Jordanië is bij wijlen zo innemend dat we geregeld onze wagen aan de kant moesten zetten en in stilte al dat moois probeerden vast te leggen.

De zon ging aan het zakken en onze reis moest verder gezet worden. 
Eindbestemming van de dag: De Dode Zee.

De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld en heeft met zijn 33% zo'n hoge concentratie zout dat je er dus zonder moeite in blijft drijven. Dat moest getest worden!
Ons hotel (Holiday Inn Resort Dead Sea) bleek heerlijk rustig - bijna verlaten - net zoals het bijbehorende strand. Nog geen half uur na onze aankomst lagen Nico en ik al te dobberen in dat gekke meer. Eerst wat twijfelend (klopt dat wel van dat drijven?), maar nadien heerlijk relaxend in de ondergaande zon! Drijven in de Dode Zee is echt heerlijk en een unieke ervaring die nog lang zal nazinderen.
(c) Nico Surings

Eerdere posts over Jordanië:

Geen opmerkingen :

Een reactie posten